Ενότητα 8. Εκπαιδευτική Ρομποτική με Mindstorms EV3 (DEMO)

Η εταιρία Lego Education τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες εκπαίδευσης γνωστή σε όλους: Lego Mindstorms EV3, με γνωστικό αντικείμενο την εκπαιδευτική ρομποτική σε συνεργασία με δημοφιλή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Το σετ ρομποτικής Mindstorms EV3 δίνει την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να δημιουργήσουν μια πληθώρα αποστολών,  καθώς μέσα σε αυτό εμπεριέχονται πολλαπλά εξαρτήματα που βοηθούν στις κατασκευές των εν λόγω ρομπότ. 

 

Μια σειρά από 10 ολοκληρωμένα μαθήματα, που καλύπτουν πολύ μεγάλο εύρος της ύλης που απαιτείται για την σωστή εκμάθηση του Lego Mindstorms EV3. Κάθε μάθημα πέρα από το θεωρητικό υπόβαθρο που προσφέρει, παρέχει και κομμάτια κώδικα προγραμματισμού με μορφή παραδειγμάτων, ώστε ο αναγνώστης να είναι σε θέση να μελετήσει και να κατανοήσει την λειτουργία και την συμπεριφορά του ρομπότ, καθώς και να το εκτελέσει στον προσωπικό του χώρο και στις δικές τους περιβαλλοντικές συνθήκες. Επίσης σε κάθε μάθημα περιέχονται ασκήσεις με αρκετά υπό ερωτήματα η κάθε μία, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκπαίδευση του αναγνώστη στην εκμάθηση του λογισμικού και των εξαρτημάτων του εκπαιδευτικού πακέτου. Οι αναγνώστες θα είναι σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης, καθώς και να προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ χωρίς να δίνονται οι λύσεις των ασκήσεων.